Festareille

Ladataan...

Kesä ja festarit ne yhteen sopii!

Kesällä moni suuntaa festareille ystävien kanssa. Mikäs sen mukavampaa kuin nauttia suosikkiartistien esiintymisestä kesäisessä säässä rennosti fiilistellen. Saattaapa festarikansaa välillä sadekin kastella, mutta sekään ei haittaa, sillä ottamalla mukaan kaiken tarpeellisen, mukava festaritunnelma pysyy yllä sateesta huolimatta.

Mitä mukaan festareille?

Mikäli et omista asunto-autoa, festariautoa, kuorma-autoa tai yövy lähiseudun mökissä festareiden aikana, ensisijaisen tärkeää on muistaa ottaa mukaan oma teltta. Isommassa teltassa yöpyy festareilla kivasti koko kaveriporukkakin. Jos taas pidät omasta rauhasta, pienempi teltta riittää. Vielä, kun mukana on pehmeä makuualusta, makuupussi ja muu tarpeellinen mukavaan yöpymiseen liittyvä, kuten korvatulpat häiriöääniä vastaan ja pressu isomman sateen varalta, luonnon keskellä voi yöpyä mielellään vaikka koko festareiden ajan.

Sateen sattuessa kumisaappaat, sateenvarjo ja sadetakki voivat olla tarpeen kun taas auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta on festarihumun keskellä hyvä muistaa myös auringolta suojautuminen aurinkolasien, aurinkorasvan ja päähineen avulla. Jos haluaa istua festareilla muuallakin kuin nurmikolla ja nauttia eväistä, on hyvä ottaa mukaan festaritavaroihin myös reppu ja retkijakkara. Kylmempinä fesstaripäivinä lämmin torkkupeite lämmittää mukavasti ja toimii tarvittaessa myös piknikvilttinä. 

Puhelimen kaveriksi on hyvä muistaa pakata kaikki tarviittavat puhelintarvikkeet, kuten varavirtalähde ja laturi, jotta virtaa riittää koko festareiden ajan. Jos festarimusiikki uhkaa loppua kesken, oma bluetoothkaiutin ja kuulokkeet  takaavat musiinkintäyteisen tunnelman myös leiriytymisen aikana. Jos haluat ottaa kuvia, pakkaa mukaan myös kamera, ellet ota kuvia omalla puhelimellasi.

Unohtuiko vielä jotain?

Jotta festarikesästä tulisi mahdollisimman mutkaton ja sujuva, festareille on hyvä muistaa ottaa mukaan vain sellaiset vaatteet, joissa itse parhaiten viihtyy. Mukavilla jalkineilla, kuten tennareilla taivaltaa pidempiäkin matkoja ilman rakkoja kantapäissä, joten muista mukavuus ennen muuta! Jos rakkoja tai haavereita kuitenkin tulee, muista mukaan myös laastari kaiken varalta. Auringon paahteessa on hyvä muistaa myös aika ajoin juoda, joten oma juomapullo mukana festareilla helpottaa, sillä usimmiten festareilla on pisteitä veden tankkaamiseen. Omasta hygieniasta pidät huolta varaamalla mukaan esimerkiksi käsidesiä, peseytymistarvikkeet, pyyhkeen, wc-paperia ja hygieniapyyhkeitä. 

Mukavaa festarikesää!