Kodintekstiilit

Suositut tuotemerkit

Ladataan...

Kodintekstiileillä muokkaat kodin tunnelmaa nopeasti

 

Kodintekstiilit ovat tärkeä osa kodin sisustusta ja pienilläkin muutoksilla sitä on helppo päivittää vuodenaikojen mukaan sopivaksi. 

Keväisin, kun aurinko valtaa alaa, ajatukset alkavat siintää jo lähestyvässä kesässä. Kodista halutaan tehdä viihtyisä paikka raikkaammilla sisustustekstiileillä. Paksut torkkupeitteet vaihtuvat keveämpiin, sisustus saa uutta ilmettä värimaailmaa vaaleammaksi ja kirkkaammaksi vaihtamalla. Uusi koristetyyny tai koristetyynynpäällinen tuo uudenlaista tunnelmaa nopeasti ja edullisesti. Toisinaan on mukava vaihtaa matto kesäisempään tyyliin sopivaksi ja ulkotiloihin terassille täytyisi löytää matto, joka sopii myös ulkokäyttöön. 

Ehkäpä vanhat talviset olohuoneen verhot kaipaavat jo päivitystä tai makuuhuone pimennysverhoja auringonvalon lisääntyessä. Perinteisempien vaihtoehtojen lisäksi Vallilan kuoseista pitävälle löytyy valikoimistamme laaja kattaus kappa- ja sivuverhoja eri värisävyissä. Keittiön päivittäminen kesäisemmäksi onnistuu helposti keittiötekstiileillä. Minimanista löydät laajan valikoiman keittiötekstiilejä, kuten tabletit ja pöytäliinat, keittiöpyyhkeet, patalaput ja patakintaat. 

Vuodetekstiilit kaipaavat ajoittain myös päivittämistä uusiin niin kotona kuin mökillä. Tyynyliinat, aluslakanat, pussilakanat, peitteet ja tyynyt, patjat ja päiväpeitteet - nämä kaikki ja paljon muuta löydät Minimanin vuodetekstiilien valikoimasta lasten kuoseja unohtamatta. Uusilla pyyhkeillä saat nopeasti uutta ilmettä kylpyhuoneeseen. Meiltä löydät pyyhkeitä sekä yksivärisenä että erilaisilla kuoseilla eri tarpeisiin esimerkiksi merkeiltä Finlayson, Vallila, Noble House ja Luhta.

Vastaavasti loppukesän häämöttäessä ja säiden viilentyessä kodinsisustusvimma innostaa etsimään sohvan reunalle lämmintä ja muhkeaa torkkupeittoa, johon käpertyä kynttilän valossa sateisina ja kylminä iltoina. Täyteläisemmät, harmoniset värisävyt tuovat syksyyn kaivattua lämpöä esimerkiksi muhkean koristetyynyn muodossa. Pehmeä matto olohuoneessa tuntuu mukavalta ja lämpimältä jalkojen alla. Upeiden istuintyynyjen avulla muokkaat helposti tuolien ilmettä ja mukavuutta.

Joulua kohti edetessä aistit täyttyvät joulun tuoksuista ja mielen valtaa lämpö. Silloin myös kodintekstiileissä alkaa näkyä joulun teema ja tunnelma. Joulun punaiset ja vihreät sävyt ovat perinteinen valinta, mutta niiden rinnalle löytyy vaihtoehtoja esimerkiksi hopean, kullan tai mustan sävyissä. Säväytä valitsemalla esimerkiksi hopean- tai kullanvärinen koristetyyny.

 

Kodintekstiilien valintaan vaikuttavat tekijät

 

Kun valitset kodintekstiilejä on hyvä miettiä muutamia perusasioita, jotta sisustuksesta tulee harmoninen. Kodintekstiilien värit ja kuvioinnit, materiaali, laatu, käyttötarkoitus ja hoito-ohjeet ovat oleellisia seikkoja niiden valinnassa. Lisäksi on hyvä miettiä omaa tyyliä.

Valittaessa kodintekstiilejä, kuten matot, verhot tai koristetyynyt on tärkeä löytää vaihtoehdot, jotka sopivat yhteen koko sisustuksen värien kanssa. Markinoilla on tarjolla sekä harmonisia sävyjä että kontrastivärejä. Myös erilaisten kuvioiden ja tekstuurien käyttö antaa sisustukseen kaivattua trendikkyyttä. Kodintekstiileissä käytetään myös erilaisia materiaaleja, kuten puuvilla, pellava, sametti, villa ja silkki. On tärkeä valita materiaalit sen mukaan, millaista tunnelmaa halutaan luoda ja millaiseen käyttöön tekstiilit tulevat. 

Mieti aina ennen hankintaa, mihin tilaan ja käyttötarkoitukseen kodintekstiilejä valitset. Verhot voivat esimerkiksi tarjota yksityisyyttä ja säädellä valon määrää, kun taas kylpyhuonetekstiilit, kuten pyyhkeet, ovat enemmän toiminnallisia.  On hyvä myös tarkistaa kodintekstiilin pesu- ja hoito-ohjeet, jotta ne eivät esimerkiksi kutistu tai menetä muotoaan. Yleisesti ottaen laadukkaat kodintekstiilit kestävät paremmin kulutusta ja säilyttävät ulkonäkönsä pidempään, joten laadukas kodintekstiili on hyvä investointi.

Jokaisella on oma tyyli sisustuksessa, joten myös kodintekstiilien valinta riippuu paljon omasta mieltymyksestäsi. Pääajatuksena kannattaa kuitenkin muistaa, että tekstiilien värimaailma ja materiaali vaikuttavat tunnelmaan. Vaaleammat pehmeät sävyt sopivat rauhallisen ja harmonisen tunnelman luomiseen kun taas kirkkaat ja syvemmät värisävyt tuovat energisyyttä ja lämpöä. Materiaaleista esimerkiksi pellava ja villa tuovat luonnollista tunnelmaa, sametti ylellistä tunnelmaa ja nahka modernimpaa tunnelmaa.

Minimanin laajasta kodin tekstiilien valikoimastamme löydät vaihtoehtoja niin ajattomaan, boheemiin kuin moderniin sisustusmakuun. Tervetuloa ostoksille myymälöihimme ja verkkokauppaamme!