Kaikkea hyvää juhannukseen! - Lue tarjouslehti tästä | Katso myymäläkohtaiset aukioloajat myymäläsivuilta

Vapaa-aika

Nauti vapaa-ajasta mieluisten harrastusten parissa!

Vapaa-aika on tärkeä asia arjen kiireiden keskellä. Kaikki me tarvitsemme aikaa, jolloin voi irrottautua arjesta ja nauttia elämästä mielekkäiden harrastusten parissa. Harrastukset nostavat mielialaa ja tukevat terveyttä ympäri vuoden. Minimanista löydät välineet monenlaisiin harrastuksiin aikuisille ja lapsille, piditpä sitten käsitöistä, maalaamisesta, pyöräilystä, kalastuksesta, ratsastuksesta tai vaikkapa retkeilystä. Toisinaan huonot sääolosuhteet saavat kenet tahansa mieluummin jäämään sisätiloihin, mutta voit silti pitää huolta terveydestäsi ja nauttia vapaa-ajasta kuntoilemalla sisätiloissa. Selaa vapaa-ajan valikoimaamme nyt ja löydä oma suosikkiharrastuksesi!

Kuntoile hyvällä sykkeellä!
Innostu kalastuksesta!
Retkeile luonnon keskellä!
Inspiroidu käsitöistä!
Ladataan...

Vapaa-aika on tärkeä asia arjessa

 

Arki on välillä hektistä ja työntäyteistä. Kiireen keskellä vapaa-ajan merkitys kasvaa entisestään. On tärkeää, että mahdollisesti vähäisestäkin vapaa-ajasta saa rakennettua omannäköisen ja akkuja lataavan. Joillekin se tarkoittaa hiljaa rauhoittumista ja lepäämistä, toisilla akut latautuvat parhaiten liikkumalla tai läheisiä näkemällä. Jokainen meistä on erilainen ja tärkeintä onkin tunnistaa ne itselle nautinnollisimmat tavat viettää vapaa-aikaa. Minimanin laajasta vapaa-ajan valikoimasta löydät aktiviteetit ja välineet niin rauhalliseen koti-iltaan, liikunnan riemuun kuin ystäväpiirin juhliinkin. 

 

Liikunta ja urheilu antavat energiaa

Liikunta ja urheilu ovat osa yhä useamman suomalaisen vapaa-aikaa. Laadukkaat sisäliikuntavälineet palvelevat käyttäjäänsä ympäri vuoden ja vuodesta toiseen. Tukevat sisäpelikengät jalassa kelpaa vaikka pelata sulkapalloa, padelia tai salibandya. Aina ei välttämättä huvita lähteä pelaamaan tai treenaamaan kodin ulkopuolelle – kivan kotitreenin voi saada aikaan erikokoisten käsipainojen ja vastuskuminauhojen avulla! Kesän tullen aktiiviliikkujat suuntaavat mielellään ulos nauttimaan säästä ja raittiista ilmasta. Pyöräily, retkeily, kalastus ja erilaiset pallopelit säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Tarkoin valituilla ja hyvin huolletuilla välineillä pidemmätkin pyöräretket ja vaellukset onnistuvat varmasti. Myös ratsastus on monelle mieleinen harrastus lapsista aikuisiin.

 

Aurinko paistaa ja vettä sataa - taitaa olla kesä

Kesällä vapaa-aikaa tulee vietettyä paljon ulkona. Kokkailu omalla grillillä tai metsässä nuotiolla voi parhaimmillaan olla rentouttava hetki päivän aherruksen jälkeen. Hyvän ruuan ääreen on mukava asettua oman pihan kesäkeitaalle ystävien ja perheen kanssa. Auringosta nauttiessa on kuitenkin tärkeää suojautua haitallisilta uv-säteiltä. Omalle pihalle on hyvä luoda myös varjoisia paikkoja esimerkiksi aurinkokatoksen avulla. Suorassa auringonpaisteessa ei ole suositeltavaa viettää pitkiä aikoja, mutta hyvä suojautuminen aurinkolasien ja aurinkosuojavoiteiden avulla mahdollistaa turvallisen auringonpalvomisenkin. Perheen pienimmille kannattaa hankkia oikean kokoiset aurinkolasit ja suojaavat aurinkohatut, jotta ne pysyvät tukevasti päässä hurjemmassakin menossa. 
  
Lapsiperheiden kesälomakausi on usein hälinää ja melskettä täynnä. Laadukkaiden vesi- ja pihalelujen kanssa leikkiminen on hauskaa ja turvallista villimmässäkin menossa. Kuumina kesäpäivinä vesileikit ovat parasta ajanvietettä. Rannalle kannattaa pakata mukaan erilaiset hiekkalelut ja vettä kestävät pihapelit, joiden parissa viihtyy koko perhe. Kotipihassa viilennystä ja vesileikkien riemua tuovat pienet tai vähän suuremmat uima-altaat, vesipyssyt ja vesiruiskut. Jos kotona tai mökillä on käytössä oma ranta, ovat vesitrampoliinit ja sup-laudat takuuvarmoja hittituotteita niin lapsille kuin lapsenmielisillekin. Myös kuivanmaan trampoliinit ovat vuodesta toiseen säilyttäneet suosionsa. Vanhemmat voivat hyvillä mielin päästää lapset hyppimään ja purkamaan energiaa, kun pelisäännöistä on sovittu yhdessä, trampoliinin kunto on tarkastettu ja asiaan kuuluva turvaverkko asennettu.  
  
Sateisina kesäpäivinä ulkoleikit eivät välttämättä houkuttele kesälomalaisia, joten lomakauteen on hyvä varautua myös erilaisilla sisällä toimivilla aktiviteeteilla ja leikeillä. Uusi lautapeli tai ikätasolle sopivat askartelutarvikkeet ovat hyviä vaihtoehtoja ruutuajalle, ja parhaimmillaan lapset viihtyvät askareissaan myös ilman vanhempien jatkuvaa valvontaa. Minimanin monipuolisesta askartelutuotteiden valikoimasta löydät sopivat virikkeet kaiken ikäsille aina hamahelmistä korttien askarteluun ja pienoismalleista tarra- ja värityskirjoihin. Lisäksi saatavilla on laadukkaiden maalaustarvikkeiden valikoima varttuneempia taiteilijoita ajatellen. 

 

Talven pakkassäässä urheillaan pipo päässä 

Talven pakkaset, jäiset tiet ja märät loskakelit eivät sovi kaikille ja useimpien tuleekin talvisin vietettyä enemmän aikaa sisällä torkkupeittojen, kynttilöiden ja koukuttavien tv-sarjojen parissa. Mikäli kuitenkin päätät uhmata säätä, on sitä vastaan hyvä varustautua lämpimästi. Minimanin valikoimasta löydät lämpimät merinovillakerrastot ja -asusteet niin aikuisille kuin lapsillekin. Myös turvallisuus on talvisessa ulkoilussa tärkeää. Nastakengät tai kaikkiin kenkiin sopivat, irroitettavat nastalliset liukuesteet auttavat pysymään pystyssä liukkaallakin kelillä ja heijastimet sekä heijastinliivit parantavat näkyvyyttäsi pimenevissä illoissa. Jos irralliset heijastimet tuntuvat hankalilta erityisesti lasten leikeissä, voi heijastavaa pintaa saada lasten päälle esimerkiksi heijastin kankaasta tehtyjen hanskojen muodossa! 

Kauniina talvipäivänä, juuri sopivassa pikkupakkasessa, voi sinnikkäimmänkin sisäkissan mieli alkaa kaipaamaan ulos. Oli valintasi sitten patikkaretki lumiseen metsään, hiihtolenkki tai luisteluhetki järven jäällä, löydät tarvitsemasi talven urheiluvälineet ja huoltotuotteet Minimanin myymälöistä sekä verkkokaupasta. Vaihteluksi kävelylenkeille voi hankkia perinteisen potkurin tai vaikkapa liukulumikengät. Jos taas kaipaat pulkkamäkeen vaihtelua perinteisten pulkkien ja liukureiden lisäksi, kannattaa toivelistalle laittaa esimerkiksi liukumatto, lumipotkulauta tai hieman uimarengasta muistuttava puhallettava liukuri.