Minimanissa TASARAHAPÄIVÄT su 21.4. saakka - Lue tarjouslehti tästä

Lelu

Ladataan...

Lelut tuovat lapsen päivään liikettä, luovuutta ja iloa

 

Lelut ovat mitä parhain tapa saada lapsen päivään vilskettä ja toimintaa. Ne antavat lapselle muun  muassa mahdollisuuden oppia uusia asioita, saada onnistumisen kokemuksia ja kehittää mielikuvitusta. Leikillä onkin monia suotuisia vaikutuksia lapsen kehitykseen.

Leikkiminen kehittää lapsen motoristen taitojen kehittymistä. Esimerkiksi rakennellessa palikoilla  lapsen sorminäppäryys ja koordinaatio paranevat. Ulkoleikit, kuten juokseminen, hyppiminen ja kiipeily, edistävät lapsen tasapainon ja liikkuvuuden kehittymistä. Leikkimisellä on myös vaikutusta lapsen kognitiivisen kehitykseen tukeminen, sillä lapsi oppii käyttämään mielikuvitusta, tekemään päätöksiä ja havainnoimaan ympäristöään leikin kautta. Esimerkiksi rakennusleikit voivat auttaa lapsia kehittämään loogista ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja.

Leikkiessään lapset oppivat tärkeitä sosiaalisia taitoja, kuten vuorovaikutusta, yhteistyötä ja empatiakykyä. Lelujen jakaminen  muiden kanssa, säännöistä sopiminen ja tunteista kertominen kehittyvät. Ryhmäleikit tarjoavat lapsille mahdollisuuden oppia toimimaan toisten kanssa ja kehittämään sosiaalisia suhteita. Lisäksi leikkiminen tukee lapsen kielellistä kehitystä. Leikkiessään lapset voivat kuvata leikissä tapahtuvia tilanteita, kertoa tarinoita ja harjoitella erilaisia ilmaisuja. Tämä edistää kielellistä kehitystä, sanavarastoa ja puheen ymmärtämistä.

Leikkiminen kehittää myös lasten luovuutta ja mielikuvitusta. Leikkiessään lapset voivat luoda tarinoita, leikkiä roolileikkejä ja keksiä uusia tapoja käyttää lelujaan. Tämä auttaa ongelmanratkaisutaitojen kehittämisessä ja luovuudessa. Minimanin kattavasta leluvalikoimasta löydät vaihtoehtoja monenlaisiin tarpeisiin eri-ikäisille lapsille.

Ihanan pehmeä pehmolelu tai uniriepu voi olla vauvan ja taaperon paras ystävä nukkumaan mennessä tai pitkillä autoreissuilla. Kaikista pienimmille ovat tarpeen myös vauvan ja lasten hoitotarvikkeet, kuten vaipat, tuttipullot tai lasten ruokailutarvikkeet. Vauvan ihonhoidossa on tarpeen myös lapselle suunnatut ihonhoitotuotteet. Vauvan ikätasoon soveltuvat lelut, kuten puuhamatot ja helistimet ovat tärkeitä lapsen kehitykselle ja muut hoitotarvikkeet kuten esimerkiksi pururenkaat tuovat helpotusta vauvalle ensihampaiden puhjetessa.

Lapsi on elämänsä alusta lähtien utelias seikkailija, joka on innokas kokeilemaan erilaisia asioita. Luovuutta ja keskittymiskykyä kehittävät lelut, kuten legot, värityskirjat ja erilaiset lautapelit antavat lapselle onnistumisen elämyksiä. Mielikuvitusleikkeihin on helppo eläytyä erilaisten roolileikkitarvikkeiden, kuten rooliasujen kanssa. Jos taas lapsi on innokas tutkija ja rakentelija, tutkimus- ja rakennussarjat ovat oikea valinta.

Lapsen kasvaessa saattaa leikkeihin ilmestyä supersankari jos toinenkin, kuten ryhmä hau, pipsa possu tai spiderman. Tai ehkäpä leikeissä on mukana hurja dinosaurus tai lempeä hevonen. Minimanin kattavasta valikoimasta löydät erilaiset figuurit ja hahmot lapsen sankarileikkeihin.

Autoilla leikkiminen on kivaa ajanvietettä lapsuudessa. Mikä onkaan hauskempaa kuin törmäillä HotWheels pikkuautoilla tai nostaa mitä mielikuvituksellisimpia esineitä Bruder traktorin peräkärryyn? Lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita autoleikkeihin tuovat radio-ohjattavat ajoneuvot. Junaradan rakentaminen yhdessä vanhemman kanssa on myös mukavaa yhteistä ajanvietettä koko perheelle. Myös ulkoleikeissä ajoneuvoleikit onnistuvat erinomaisesti Plaston laadukkailla tuotteilla, jotka kestävät menoa myös ulkokäytössä. Minimanin valikoimasta löydät hyvän valikoiman erilaisia ajoneuvoleluja autoleikkeihin.

Nukkeleikit ovat myös monien lasten suosikkijuttu lapsena. Erilaiset nuket ja tarvikkeet, kuten ihastuttavat Barbiet sekä kuin oikeat Baby Born nuket ja niiden tarvikkeet antavat rajattomia mahdollisuuksia nukkeleikkeihin. Nukkekotileikeistä pitävälle Lundby nukkekoti on mahdollista sisustaa juuri omannäköiseksi saatavissa olevilla tarvikkeilla, leikkiastioilla- ja kodinkoneilla. Eläinhahmoista pitävälle on tarjolla söpöt Sylvanian Famielies hahmot tarvikkeineen.

Ulkoleikit ovat mukava tapa viettää aikaa ulkona lasten kanssa aurinkoisena kesäpäivänä. Erilaiset hiekkalelut innostavat leikkimään hiekkalaatikolla pidemmänkin tovin. Pihalelut kuten vesipyssyt houkuttavat vesisotaan ystävien kanssa ja palloa potkiessa kehittyy myös lapsen kunto ja liikkuvuus. Pallopelien jälkeen on mukava istahtaa keinumaan perinteiseen keinuun tai vaikkapa hämähäkkikeinuun. Erilaiset pihapelit, kuten esimerkiksi mölkky, sulkapallo tai kroketti ovat mukavaa ajanvietettä koko perheelle. Ja mikä parasta, niitä pelatessa tulee kuntoiltua kuin huomaamatta!

Tutustu Minimanin kattavaan leluvalikoimaan myymälöissämme ja verkkokaupassamme!