Kaikkea hyvää juhannukseen! | Katso myymäläkohtaiset aukioloajat myymäläsivuilta

Valaistus

Ladataan...

Valaistus on tärkeä osa kodin toiminnallisuutta ja tunnelmaa


Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä kodin sisustuksessa. Oikein suunnitellulla valaistuksella voidaan vaikuttaa koko kodin toiminnallisuuteen ja tunnelmaan. Valaistuksella voidaan myös vaikuttaa mielialaan, joten sen merkitys kodissa on suuri.  

 

Valaisimen käyttötarkoitus

Pohdittaessa oikeanlaista valaisinta sisäkäyttöön, käyttötarkoituksen miettiminen on yksi oleellisimmista asioista. Onko valaisimen tarkoituksena valaista koko tila tai kenties tarkempi yksittäinen alue? Haluatko nauttia viihtyisän illallisen tunnelmavalaistuksessa perheen kanssa vai lukea kirjaa tarkemmassa valaistuksessa?

Yleisvalaisimet, kuten kattovalaisimet tarjoavat valaistusta koko tilaan. Lattiavalaisin ja pöytävalaisin taas ovat hyviä valintoja oleskelutiloihin, jossa halutaan pehmeämpää valaistusta. Työvalaisimia, kuten työpöytävalaisimet käytetään tarkempaan valaistukseen.

Korostusvalaisimien avulla on mahdollista korostaa tiettyä sisustuselementtiä, kuten tauluja ja seinävalaisimet sopivat hyvin kodin lukunurkkaukseen. Tunnelmavaloilla, kuten kynttilät tai erilaiset sisustusvalot luot kotiisi lämmintä tunnelmaa. Minimanin laajasta valikoimasta löydät kattovalaisimet, pöytävalaisimet, lattiavalaisimet, seinävalaisimet, sisustusvalot ja valaisintarvikkeet.

Ulkovalaisimet on tarkoitettu ulkokäyttöön ja ne tuovat turvallisuutta ulkona liikkumiseen hämärässä. Ulkovalaisimien valinnassa yksi tärkeimpiä vaatimuksia on, että niiden täytyy kestää erilaisia sääolosuhteita aina auringonpaahteesta kirpeisiin pakkaspäiviin.

Ulkovalaisimia voidaan käyttää esimerkiksi pihapolkujen valaistukseen tai korostamaan pihapiiriä. Oikeanlaisilla ulkovalaisimilla voit luoda tunnelmaa myös terassille.  Minimanin ulkovalaisinvalikoimista löydät erilaisia ulkovalaisinvaihtoehtoja kuten seinävalaisimia, pylväsvalaisimia ja maavalaisimia pihapiiriä valaisemaan.

 

Valaisimen materiaali

Valaisimen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota niiden materiaaliin, jotta ne olisivat yleisilmeeltään sopivia niille ajateltuun tilaan. Sisävalaisimissa käytetään materiaalina muun muassa puuta, lasia tai metallia. Puiset valaisimet tuovat usein sisustukseen lämpöä ja luonnonläheisyyttä kun taas lasiset valaisimet ovat kauniita ja ajattomia. Metalliset valaisimet ovat kestäviä ja helppohoitoisia ja sopivat useampaan sisustustyyliin. Ulkovalaisimissa materiaalina käytetään usein alumiinia tai ruostumatonta terästä, jotka ovat kestäviä ja helppohoitoisia materiaaleja ulkokäytössä.

 

Valaisimen muoto

Valaisimen muoto vaikuttaa suuresti sen toimivuuteen tilassa. Jokainen huone tarvitsee erilaisen valaisimen, jotta se antaisi riittävästi valoa ja näyttäisi hyvältä ympäristössään. Esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa käytetään usein kattovalaisinta, joka on riittävän suuri antamaan tarpeeksi valoa. Lattiavalaisin on hyvä valinta oleskelutiloihin, joissa halutaan pehmeämpää tunnelmavaloa.

 

Vaihtolampuissa on eroja

Valaisinten lisäksi vaihtolamput ovat tärkeä osa kodin valaistusta. Vaihtolampuissa on erilaisia valonlähteitä, kuten led-lamput ja energiansäästölamput. Eri valonlähteiden välillä on eroa niin kestävyyden, energiankulutuksen kuin valon sävynkin osalta. Haluttaessa terävämpi tunnelma kylmä valkoinen värisävy on oikea valinta. Kodikasta tunnelmaa toivovalle lämmin valkoinen värisävy on parempi valinta. 

Led-lamput ja energiansäästölamput ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä ne ovat kestäviä ja kuluttavat vähemmän sähköä. Minimanin laajasta vaihtolamppuvalikoimasta löydät niin led-valot, älyvalot kuin loisteputket omiin tarpeisiisi.

 

Etsitpä sitten pyöreää plafondia eteiseen, maanläheistä rottinkivalaisinta makuuhuoneeseen, työpöytävalaisinta tarkempaan puuhaan, katseen kääntävää kattokruunua olohuoneeseen, jykevää pylväsvalaisinta etupihalle tai vaihtolamppua pahan päivän varalle,  Minimanista löydät ison valikoiman erilaisia vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.