Puutarhakalusteet

Ladataan...

Puutarhakalusteet 


Puutarhakalusteet ovat avainasemassa viihtyisän ja tyylikkään kesäolohuoneen luomisessa. Kesällä parveke tai terassi muotoutuu parhaimmillaan kuin yhdeksi ylimääräiseksi huoneeksi, jossa viihtyy hyvin yksin kirjaa lukien tai isommallakin ystäväporukalla iltaa istuen. Minimanin laajasta valikoimasta löydät kompakteja pöytäryhmiä ja muhkeita auringonottotuoleja pienemmälle parvekkeelle tai kalusteryhmiä, joihin istuttaa isommankin perheen nauttimaan kesäilloista yhdessä. Oma suosikkisi saattaa olla myös viime kesien hittituote riipputuoli tai perinteisempi riippumatto modernilla ilmeellä. Kuumimpina kesäpäivinä auringolta suojaavat aurinkovarjot ja kiireettömälle kahvihetkelle voi istahtaa vaikkapa oman puutarhakatoksen suojaan.
Laadukkaat puutarhakalusteet kestävät vaihtelevista keleistä huolimatta useita vuosia. Jos kuitenkin kaipaat puutarhakalusteillesi vaihtelua, onnistuu se helposti vaihdettavien pehmusteiden avulla. Kokonaisuuden kruunaavat mukavat torkkupeitteet ja kauniit koristetyynyt.

Puutarhakalusteiden valinnassa on hyvä huomioida niiden käyttötarkoitus ja koko. Onko tarkoituksena käyttää puutarhakalusteita rentoutumiseen tai vaikkapa ruokailuun? Kalusteiden käyttötarkoituksen miettiminen tarpeiden ja käytettävissä olevan tilan mukaan auttaa valitsemaan juuri oikeanlaiset kalusteet. Puutarhakalusteiden värivalinta vaikuttaa myös tunnelmaan, kuten niiden käyttömukavuuskin. Lisäksi on syytä kiinnittää huomiota puutarhakalusteiden materiaaleihin, sillä se vaikuttaa niiden kestävyyteen ja huoltotarpeeseen. Puusta valmistetut kalusteet ovat kestäviä, mutta ne vaativat enemmän huoltoa kuin muut materiaalit.  Polyrottinki taas kestää elämää ja on helppohoitoinen materiaali. Muovikalusteiden etuna on se, että ne on helppo puhdistaa ja ne ovat kevyitä.

Olipa puutarhakalusteet valmistettu puusta, muovista, polyrottingista tai metallista. ne vaativat huolenpitoa pysyäkseen hyväkuntoisina. Ne kannattaa puhdistaa säännöllisesti ja suojata säänvaihteluilta. Minimanista löydät myös kalusteiden käsittelyyn tarkoitetut puunsuoja- ja puhdistus-aineet. Talvikuukausiksi puutarhakalusteet on hyvä siirtää esimerkiksi varastoon. MIkäli kalusteita ei ole mahdollista varastoida sisällä, erityisesti rottingista ja puusta valmistetut kalusteet kannattaa suojata suojapeitteellä.