Maalaa canvastaulu itse!

Itse maalattu canvastaulu on mitä parhain tapa tuoda esiin omaa persoonaa. Maalaamalla taulun itse voit tuoda kodinsisustukseen juuri niitä värejä, mistä itse pidät,. Itse maalattu taulu on hieno ja omaperäinen yksityiskohta kodinsisustuksessa. Anna siis rohkeasti luovuutesi kukoistaa ja käy tuumasta toimeen! Jos haluat opiskella aiheesta lisää, netti on pullollaan vinkkejä ja aloitusoppaita, joiden avulla pääset maalaamisessa alkuun. Mikäli innostut aiheesta vieläkin enemmän, kansalaisopistot tarjoavat erilaisia kursseja, joilla voit kehittää omaa osaamistasi ja löytää oman tapasi maalata.

Mitä perustarvikkeita tarvitsen taulun maalaamisen aloittamiseksi?

Päästäksesi alkuun taulun maalaamisessa tarvitset muutamia perusasioita:

1) Canvastaulun maalaamiseen tarvitset luonnollisesti canvaspohjan eli puukehikkoon pinnoitetun kangaspohjan.

2) Väreistä on tarjolla markkinoilla esimerkiksi akryyli- ja öljyvärejä. Akryylivärit ovat vesipohjaisia, joten niillä on mahdollista maalata sekä ohuita kerroksia, että peittävämpiä kerroksia ja niitä on mahdollista ohentaa veden avulla. Akryyliväri myös kuivuu nopeasti. Öljyväreissä löytyy sekä öljypohjaisia että vesipohjaisia vaihtoehtoja. Öljyvärien kuivuminen kestää kauemmin, mutta toisaalta työ pysyy työstettävänä pidempään. Öljypohjaisilla öljyväreillä maalatessa työvälineet on puhdistettava tärpätillä. Tärpättiä käytetään myös öljypohjaisten maalien ohentamiseen, joten hyvä ilmanvaihto on maalatessa tarpeen.

3) Maalaamiseen käytettäviä välineitä ovat esimerkiksi siveltimet ja palettiveitset. Myös astia, jossa voit  helposti sekoittaa värejä, on hyvä olla. 

4) Suojapaperi suojaa ympäristöä mahdollisilta väriroiskeilta. Tähän voit käyttää avuksi esimerkiksi sanomalehtiä, pahvia, kaupoista saatavaa remontoijan suojapaperia tai vaikkapa vanhaa lakanaa.

5) Myös omat vaatteet on hyvä suojata esimerkiksi esiliinalla tai käyttää maalaamispuuhassa aina samaa vaatetusta, jonka sotkeentuminen ei haittaa.