Viher- ja tekokasvit tuovat tilaan väriä ja viihtyisyyttä!

Viher- ja tekokasvit ovat nopea tapa sisustaa koti viihtyisäksi. Viherkasvit tuovat tilaan vehreyttä ympäri vuoden ja tekokasvit antavat mahdollisuuden luoda asetelmia, jotka ovat ilo silmälle.

Iloa silmälle - vinkit viherkasvien valintaan

Valitse kasvit sen mukaan, kuinka paljon valoa huone saa. Esimerkiksi kaktukset ja mehikasvit sopivat hyvin valoisaan paikkaan, kun taas peikonlehti ja saniaiset viihtyvät paremmin puolivarjossa. Kastele kasveja säännöllisesti, mutta varo kastelemasta niitä liikaa. Kastelutarpeet vaihtelevat eri kasvien välillä, joten tutustu kasvin erityisvaatimuksiin. Ilmanpuhdistajakasvit, kuten esimerkiksi palmuvehka  parantavat huoneilman laatua poistamalla ilmasta haitallisia aineita. Yleensä isommat kasvit sopivat tilaan, jossa niiden halutaan olevan näyttäviä katseenvangitsijoita kun taas pienemmät kasvit ovat parempi vaihtoehto pienelle hyllylle tai pöydän päälle. Jos pöytätila on rajallinen, kasveja voi ripustaa kattoon tai seinälle amppelien avulla. Vaihtelua ja monivärisyyttä sisustukseen saat, kun asettelet erilaisia kasveja ja lehtityyppejä vierekkäin. Mikäli taas toivot kasveilta helppohoitoisuutta, kokeile helposti hoidettavia kasveja kuten huonevehkaa tai kaktuksia. 

Perusvinkit viherkasvien hoitoon

1) Useimmat viherkasvit tarvitsevat valoa kasvaakseen. Aseta kasvit paikkaan, jossa ne saavat riittävästi valoa, mutta vältä suoraa auringonvaloa, joka voi polttaa lehtiä.

2) Kastele kasveja säännöllisesti, mutta varo kastelemasta niitä liikaa. Monet viherkasvit nauttivat myös sumuttelusta.

3) Käytä aina kasveille sopivaa multaa ja muista myös kasvien lannoitus kasvukaudella!

4) Huolehdi kasvien puhtaudesta ja valonottokyvystä pyyhkimällä pölyt säännöllisesti kasvien lehdistä.

5) Tarkista viherkasvit säännölisesti mahdollisten tuholaisongelmien varalta.

6) Talvisin monet kasvit vaativat lepoa, jolloin niiden kastelua ja lannoittamista vähennetään.

Tekokasvit ovat allergiaystävällinen vaihtoehto

Viherkasvien lisäksi tekokasvit ovat helppo, kaunis ja nopea tapa piristää kodin ilmettä. Ne ovat myös turvallinen valinta lemmikki-, lapsi- ja allergiaperheisiin. Tekokasvit ovat vaivattomia hoitaa ja ne voi myös sijoittaa paikkoihin, joissa oikeille kasveille ei riittäisi valoa. 

 

Myymälöistämme löydät vaihtuvan valikoiman erilaisia viherkasveja kodinsisustukseen. Saatavissa on myös tekokasveja vaivattomampaan arkeen ruukkuja ja kukkien hoitotuotteita unohtamatta! Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme jo tänään!