

Laskiaisena lasketaan pulkkamäkeä ja herkutellaan laskiaisen perinneherkuilla!
Laskiaista vietetään vuosittain noin 40 päivää ennen pääsiäistä. Se liittyy kristilliseen perinteeseen ja merkitsee paastokauden alkua ennen pääsiäistä. Juhlaa vietetään nimensä mukaisesti laskiaissunnuntaina ja laskiaistiistaina. Sen perinteitä ovat mäenlasku ja hernekeitto. Laskiaisen kruunaavat herkulliset laskiaispullat.
Leivo herkulliset laskiaispullat!
Vietä herkullinen laskiainen yhdessä ystävien tai perheen kanssa ja leivo makeat laskiaispullat. Ohjeesta tulee noin 20 pullaa.
Näitä tarvitset!
Taikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa (2pss kuivahiivaa)
2 dl hienosokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 kananmunaa
14-16 dl vehnäjauhoja
n. 150 g pehmeää voita
Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
Hilloa (esim. vadelmahilloa tai mansikkahilloa)
Koristeluun tomusokeria tai raesokeria
Valmistus:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon.
Lisää sokeri, suola, kardemumma, munat ja osa vehnäjauhoista. Sekoita hyvin.
Lisää pehmeä voi ja loput jauhot vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Vaivaa taikinaa noin 10-15 minuuttia, kunnes se on tasainen ja kimmoisa.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä, kunnes se on kaksinkertainen, n 45min.
Jaa taikina 20 osaan ja pyöritä palloiksi. Aseta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Anna pullien kohota vielä noin 15-20 minuuttia.
Paista uunissa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Anna pullien jäähtyä. Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen vanilliinisokeri.
Lusikoi tai pursota kermavaahtoa pullan pohjalle, lisää hilloa päälle ja paina pullan kansi päälle.
Koristele pinta tomu- tai raesokerilla.