Entisöi huonekaluja maalaamalla!

Huonekalujen ilmeen uudistaminen ei ole vaikea laji! Maalaamalla esimerkiksi vanhan lipaston uudella värillä voit tehdä huonekalustasi persoonallisen ja kauniin. Kokeilemalla erilaisia värejä tai kuvioita huonekalustasi tulee taatusti yksilöllinen. Maalaaminen peittää myös vanhan huonekalun naarmuuntuneita kohtia, jolloin huonekalusta tulee uudennäköinen. Huonekaluja maalaamalla on mahdollista päivittää huoneen ilme ilman suuria investointeja. Lisäksi se pidentää niiden käyttöikää, mikä on kestävän kehityksenkin näkökulmasta hyvä ratkaisu. Ennen maalausprojektin aloittamista mieti valmiiksi sopiva värisävy. Mikäli olet epävarma sävystä, kysy neuvoa ammattilaiselta.

MItä asioita pitää huomioida vanhan huonekalun maalaamisprojektissa?

1) Ennen kuin alat maalauspuuhiin, huonekalu tulee puhdistaa pölystä ja muusta liasta tai rasvasta puhtaalla liinalla ja miedolla pesuaineella.

2) Puhdistamisen jälkeen huonekalun pinta tulee hioa, jotta pinnan mahdolliset epätasaisuudet tasoittuvat ja maali tarttuu paremmin. Hiomiseen voit käyttää hiomapaperia. Muista poistaa myös hiontapöly hiomisen jälkeen.

3) Mikäli huonekalu tarvitsee korjaamista, tee se ennen maalaamisen aloittamista. Kiristä löysällä olevat ruuvit, liimaa paikalleen irtiolevat osat, kittaa kolot jne. Mikäli kittaat koloja, hio kitattu alue kuivumisen jälkeen ennen maalaamista.

4) Käytä aina pohjamaalia, sillä se auttaa maalia tarttumaan paremmin ja parantaa lopputuloksen kestävyyttä. Anna pohjamaalin kuivua riittävän kauan. Kuivumisajan voit tarkistaa valitsemasi tuotteen pakkauksesta.

5) Valitse maalaamiseen huonekalulle sopiva maali. Vesiohenteinen maali on usein liuotinpohjaista maalia käyttäjäystävällisempi ja myös sisäilmalle parempi vaihtoehto.

6) Satsaa työvälineisiin, sillä laadukkaat työvälineet auttavat hyvän lopputuloksen varmistamisessa. Vesiohenteiselle maalille sopii parhaiten keinokuitusivellin.

7) Anna maalin kuivua kunnolla ennen maalatun huonekalun käyttöönottoa. Maalattu huonekalu on käyttööottokuiva noin 2-3 vuorokauden kuluttua. Kovempaa kulutusta se kestää kuitenkin vasta muutaman viikon jälkeen.

 

Minimanista löydät maalauspuuhiin maalaustarvikkeet ja maalit. Myymälöissämme (Kokkola, Vaasa. Seinäjoki, Rovaniemi) on saatavissa myös maalien sävytyspalvelu.