Yritystiedot

Kaikkea hyvää Minimanista

Minimani on yksityinen, suomalainen vähittäiskauppaketju, joka myy päivittäis- ja käyttötavaraa hypermarket-myymälöissä sekä verkkokaupassa. Minimani-myymälät sijaitsevat keskeisillä paikoilla, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Jatkuvasti laajeneva kauppaketjumme palvelee tällä hetkellä Jyväskylässä, Kokkolassa, Lempäälässä, Seinäjoella, Vaasassa, Rovaniemellä ja uusimpana marraskuussa 2022 avatussa Tampereen Lielahdessa. Minimanin päätoimipaikka sekä hallinto sijaitsevat Seinäjoella.

Visiomme on olla paikkakuntamme puhuttelevin kauppa. Haluamme välittää toiminnallamme hyvää asiakkaillemme, henkilöstöllemme sekä kaikille yhteistyökumppaneillemme. Tuemme paikallisia tuottajia ja vaikutamme yhteiskuntaan paikallisten yhteisöjen kautta. Haluamme toimia vastuullisesti ja kestävästi suhteessa ympäröivään yhteisöön ja luontoon.

Tarjoamme laajan valikoiman kansallisia ja kansainvälisiä merkkituotteita niin syömiseen, harrastamiseen, asumiseen kuin remontoimiseenkin. Tavoitteenamme on tarjota lähellä tuotettua aina kun se on mahdollista. Oma maahantuontimme mahdollistaa edullisen kausi- ja käyttötavaravalikoiman, ilman välikäsiä. Minihinta-konseptimme on Suomessa ainutlaatuinen; olemme jo vuosien ajan tarjonneet kuluttajien lempimerkkejä pysyvästi edulliseen hintaan. Haluamme, että asiakas saa aina laadukkaan ostoskorin edullisesti, ja että myös tuottaja saa osansa.

Minimanin on perustanut Pohjanmaalle vuonna 1986 Juhani Metsäranta. Hänen näkemystään asiakas- ja palvelukeskeisestä kaupanteosta toteutamme edelleen saman perheen omistuksessa, perinteitä kunnioittaen ja kannattavasti uudistuen.

Minimani kuuluu Suomen 500 suurimman yrityksen joukkoon. Vuonna 2021 Minimani Yhtiöiden liikevaihto oli 146,5 miljoonaa euroa. Työllistämme vakituisesti yli 400 kaupan alan ammattilaista.

Minimani on itsenäinen, vaikutusalueensa kokonaisedullinen, nopeasti uudistuva ja kehittyvä vähittäiskauppaketju.

Minimani-yhtiöt muodostuu hypermarket- suurmyymäläyksiköistä, jotka kustannustehokkaasti ja kokonaisedullisesti toimimalla tarjoavat tuotteita sekä palveluita Minimanien vaikutusalueella jatkuvasti lisääntyville kanta-asiakkailleen.

Minimani-yksiköt sijaitsevat keskeisellä paikalla kaupunkien keskustan tuntumassa joustavien liikenneyhteyksien varrella. Minimanit sijaitsevat Jyväskylässä, Kokkolassa, Lempäälässä, Seinäjoella, Vaasassa ja Rovaniemellä. Minimanin hallinto- ja tukipalvelut sijaitsevat Seinäjoella.

Minimani tarjoaa kaikki päivittäiseen syömiseen, kulutukseen, hyvinvointiin ja harrastamiseen tarvittavat hyödykkeet halpaan, kokonaisedulliseen hintaan; Minimanista löytyy kattava päivittäistavaravalikoima, laaja valikoima kansallisia ja kansainvälisiä merkkituotteita syömiseen, kosmetiikkaan, pukeutumiseen, remontoimiseen, asumiseen ja vapaa-aikaan liittyen sekä näiden lisäksi oman maahantuonnin ansiosta edullinen käyttö- ja kausitavaravalikoima.

Minimaneissa asiakkaiden käytössä on helposti saavutettava pysäköintialue tai -halli samoin kuin monipuolinen kodin tarpeita täydentävä lisäpalvelutarjonta erikoisliikkeineen ja kahvila-ravintoloineen.

Minimanin liikevaihto vuonna 2018 oli 114 milj.euroa, liikevoitto 3,6 milj.euroa ja omavaraisuusaste 55,3%. Minimani kuuluu liikevaihdolla mitattuna Suomen 500 suurimman yrityksen joukkoon. Minimanin palveluksessa työskentelee vakituisesti yli 400 kaupan alan ammattilaistaTIEDOTTEET

Uuden ajan ruoka- ja käyttötavarakauppa Minimanin rakennustyöt käynnistyvät Rovaniemellä

18.6.2019
Noin 12 000 neliön hypermarket Minimanin rakennustyöt ovat käynnistymässä Rovaniemellä jo kesäkuun aikana.

Rovaniemelle rakennettavan uuden ajan ruoka- ja käyttötavarakauppa Minimanin keskiössä ovat edulliset merkkituotteet, suomalainen ruoka ja laajat hedelmä- ja vihannesvalikoimat sekä aina tuore leipä.

”Minimani ostaa tavarat pääosin suoraan tavarantoimittajilta ilman välikäsiä. Tehokas logistiikka takaa edullisen hintatason. Poikkeavien hankintakanaviemme ansiosta asiakkaamme löytävät perusvalikoimien lisäksi hyvin erilaisia ja mielenkiintoisia tuotteita”, kertoo Minimani Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Tynjälä.

Minimanin kodintavaran, sisustamisen, vapaa-ajan, työkalujen ja muun käyttötavaran valikoimat yhdessä ruuan ja päivittäistavaran kanssa muodostavat 100 000 nimikkeen valikoiman.

”Vaikka Minimani on iso kauppa, se on suunnittelulla tehty mahdollisimman helpoksi asioida. Lisäksi Lampelan alue on hyvin saavutettavissa eri suunnista ja asiakkaiden käytössä on iso parkkipaikka”, Tynjälä sanoo.


Rovaniemen kehittyvä markkina-alue kiinnostaa


Minimani-ketju laajentaa liiketoimintaansa nyt Rovaniemen kasvavalle markkina-alueelle. Tällä hetkellä ketju harjoittaa menestyksellisesti kauppaa Kokkolassa, Vaasassa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Lempäälässä sekä verkkokauppansa kautta koko Suomessa.

Hypermarket on paikkakunnalla aina merkittävä työllistäjä. Rovaniemellä työllistävä vaikutus on suoraan noin 50 kaupan alan ammattilaista. Välilliset työllisyysvaikutukset nousevat kymmeniin, kun otetaan huomioon huollon, ylläpidon, kuljetuksen ja muiden toimintojen työtehtävät.

”Uskomme, että toimintatapamme ja vastuullisuutemme sopivat yhteen arktisen, elinvoimaisen ja toimeliaan Rovaniemen kaupungin ja koko Lapin alueen asukkaiden kanssa”, arvioi toimitusjohtaja Tynjälä.


Uutta tekniikkaa ja ympäristöystävälliset kylmälaitteet


Minimani siirtyy kaupoissaan uusiin ympäristöystävällisiin kylmäjärjestelmiin, mikä mahdollistaa luopumisen ilmakehälle vaarallisista vanhoista kylmäaineista. Kaupan laajat kylmätilat ja kalusteet tullaan integroimaan tehokkaasti ilmanvaihdon ja maalämpöjärjestelmän kanssa. Tällöin koneikoista syntyvää hukkalämpöä käytetään hyväksi ilmanvaihdon lämmön talteenotossa lämmityskautena ja kesäaikana lauhdelämpöä varastoidaan maalämmön porakaivoihin.

”Panostamme muutoinkin tehokkaaseen energiankäyttöön ja muun muassa kierrätykseen kantaen näin vastuutamme ympäristöstä. Hyödynnämme uutta tekniikkaa myös automaattisten tilausjärjestelmien, digitaalisten hinnannäyttöjen ja automaattikassojen muodossa”, toteaa yhtiön kiinteistöpäällikkö Pekka Haapanen.

Rovaniemen 12 000 neliön kohteen Minimanille rakentaa rakennusliike Seira.


MINIMANI-KETJU

  • - Perheyritys, itsenäinen vähittäiskauppaketju.
  • - Liikevaihto vuonna 2019 oli 117 miljoonaa euroa, liiketulos 9,8 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 58,8 %.
  • - Kuuluu liikevaihdolla mitattuna Suomen 500 suurimman yrityksen joukkoon.
  • - Vakituisia työntekijöitä noin 350.
  • - Hypermarketit sijaitsevat Jyväskylässä, Kokkolassa, Lempäälässä, Seinäjoella ja Vaasassa. Yhtiön hallinto- ja tukipalvelut sijaitsevat Seinäjoella.
  • - Kattava päivittäistavaravalikoima, laaja valikoima kansallisia ja kansainvälisiä merkkituotteita syömiseen, kosmetiikkaan, pukeutumiseen, remontoimiseen, asumiseen ja vapaa-aikaan liittyen sekä näiden lisäksi oman maahantuonnin ansiosta edullinen käyttö- ja kausitavaravalikoima.
  • - Monipuolinen lisäpalvelutarjonta erikoisliikkeineen ja kahvila-ravintoloineen.
  • - Verkkokauppa www.minimani.fi

LISÄTIEDOT:
Minimani Yhtiöt Oy, Seinäjoki
Kiinteistöpäällikkö Pekka Haapanen, puh. 040 507 7330